Trolltunga wandel- en klimavontuur


Omschrijving:

In het Hardangerfjordgebied heeft men een eigen versie van Preikestolen bij Stavanger: Trolltunga (Trollentong) is de lokale trots en inmiddels wereldberoemd. Mensen uit de hele wereld komen hierheen om een foto van zichzelf te maken op deze rots die horizontaal uit de berg boven de Skjeggedalvallei bij Odda steekt. Trolltunga ligt ongeveer 1100 meter boven zeeniveau en zweeft 700 meter boven het meer Ringedalsvatnet. Het uitzicht is adembenemend! Trolltunga wandeling met lokale gids Vanuit Skjeggedal wandelend naar Topp. Geniet hier van het mooie uitzicht over Folgefonna National Park. Dan verder naar Tyssebotn met de uitgesleten kuilen in de rotsbodem en vervolgens dan verder naar Trolltunga, voor wat kriebels in de buik en om de mooiste foto’s te maken.
Duur: 8-12 uur (ca. 2x 14 km, 800 m stijging)
Vertrek: 07:30 uur, dagelijks 01 juni - 2 oktober
Vertrekpunt: Skjeggedal
Minimum leeftijd: 15 jaar
Minimum aantal deelnemers: 4 Prijs: vanaf € 171 p.p. Spectaculaire Trolltunga klim - Via Ferrata Eerst 6 km offroad per fiets naar Tyssebotn, dan wandelend verder door een droge riverbedding naar Tyssestrengene. Vervolgens 250 meter recht omhoog de Via Ferrata het bergplateau opklimmen. Uiteindelijk is daar Trolltunga!
Duur: 8-12 uur (hike ca. 2x 14 km, 800 m stijging)
Vertrek: 07:30 uur (dagelijks, 18 mei - 1 november)
Vertrekpunt: Skjeggedal
Minimum leeftijd: 15 jaar
Minimum aantal deelnemers: 4 Prijs: vanaf € 202 p.p. De excursies naar Trolltunga vergen een goede basisconditie en goede wandelschoenen/kleding. Wandelen in de Noorse natuur is een echte belevenis. Het weer kan in de bergen snel omslaan en het is daarom belangrijk om het weerbericht goed in de gaten te houden en altijd advies van uw gids op te volgen.
Zelf meenemen: lunch, goede wandelschoenen en kleding en tijdens klim ook een rugzak (30-40 liter).Webwinkel: BBI-Travel
 
Prijs: € 0.00
 

©2024 De beste deals op Bestevakantiedeals.nl | Privacy statement