Dagtrip naar Tallinn - Estland vanuit Helsinki


Omschrijving:

Met Tallink Shuttle reist u in twee uur comfortabel van Helsinki naar Tallinn. Aan boord kunt u winkelen, gezellig wat eten en drinken en natuurlijk lekker uitwaaien op het dek.
Na aankomst in Tallinn is het ongeveer een kwartier lopen naar het sfeervolle Middeleeuwse centrum. De historische binnenstad is goed bewaard gebleven en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.
Het hart van de oude stad wordt gevormd door het Raadhuisplein met het Raadhuis en de Raadhuistoren. In de zomermaanden is het mogelijk om deze toren te beklimmen, tot een hoogte van 34 meter. Wilt u een nog beter uitzicht, dan kunt u, van april tot oktober, de 124 meter hoge toren van de St. Olavskerk beklimmen.
Aan het Raadhuisplein vindt u ook de apotheek uit 1422, waar in vroeger tijden de Russische tsaar zijn medicijnen bestelde.
Op de Toompea heuvel bevindt zich de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal met de karakteristieke uienkoepels. Hiertegenover ligt het Toompea kasteel, van oudsher het centrum van de macht. Tegenwoordig is het parlement van Estland hier gevestigd.

Tallinn kent diverse musea die een bezoek meer dan waard zijn, waaronder het Maritiem Museum, het KGB Museum en het virtual reality centrum PROTO. Ter afsluiting van uw dagje Tallinn kunt u in een van de vele restaurants genieten van een heerlijk diner. Vaarschema:
Helsinki - Tallinn 07.30 - 09.30 uur
Tallinn - Helsinki 19.30 - 21.30 uur (dagelijks)
Tallinn - Helsinki 22.30 - 00.30 uur (ma, wo-zo) Check in:
Aangeraden wordt een uur voor vertrek aanwezig te zijn, de uiterste meldtijd is 30 minuten voor vertrek.Webwinkel: BBI-Travel
 
Prijs: € 0.00
 

©2024 De beste deals op Bestevakantiedeals.nl | Privacy statement