4-Daagse groepsreis wandelen in Thorsmork


Omschrijving:

Tijdens deze groepsreis met een gids maak je dagwandelingen vanuit Thorsmork, het favoriete wandelgebied van de IJslanders. Het groene Thorsmork dal, gelegen in de onbewoonde hooglanden, ligt ingeklemd tussen drie gletsjers: de Eyjafjallajokull, Myrdalsjokull en Tindfjallajokull. Thorsmork wordt door de IJslanders beschouwd als een echt wandelparadijs, met haar adembenemende uitgestrekte landschappen en talloze paden om te volgen. In dit relatief kleine gebied kun je rivieren oversteken, bergen beklimmen, langs lavavelden lopen en gletsjers aanschouwen. De gids neemt je mee naar verborgen ravijnen, kraters en grotten die alleen de ervaren locals kennen. Er wordt overnacht in de Langidalur berghut. Alle maaltijden zijn inbegrepen, met op de laatste avond een feestelijke bbq. De gids kookt `s avonds voor de groep (hulp is uiteraard welkom). Bij het ontbijt kan elke dag ook een lunchpakket worden samengesteld. De 4x4 bus van/naar Reykjavik is inbegrepen. Om in Thorsmork te komen is al een avontuur op zichzelf; de 4x4 bus rijdt over de onverharde wegen van de hooglanden en moet verschillende diepe rivieren zonder brug oversteken. Vroegtijdig reserveren is gewenst; deze reis is in het hoogseizoen snel volgeboekt.
Prijs: € 1543 per persoon.
Inbegrepen:

- bustransport per 4x4 lijndienstbus van/naar Reykjavik, - begeleiding door een engelstalige gids - 3 nachten verblijf op basis van indeling in berghut accommodatie. - Alle maaltijden (3 x ontbijt, 4 x lunch en 3 x diner)
Vertrekdata: iedere maandag van 10/6 t/m 9/9 om 06.30 uur vanaf de BSI busterminal in Reykjavik.
Verblijf: tijdens deze wandelreis wordt overnacht in stapelbedden in een eenvoudige berghut, die wordt gedeeld met andere wandelaars. Je dient zelf een slaapzak mee te nemen (of te huur voor ISK 8000/ca. € 50). Douches zijn beschikbaar voor ca. 500 ISK per 5 minuten. Het is niet mogelijk je telefoon op te laden, dus er wordt geadviseerd een eigen powerbank mee te nemen. Er is een gemeenschappelijke keuken, waar `s avonds wordt gekookt. Het eten wordt meegenomen uit Reykjavik, want er is geen levensmiddelenwinkel in Thorsmork. Conditie: voor de wandelingen dien je in een goede fysieke conditie te zijn en gewend aan uitdagende wandelingen. Minimum leeftijd: 14 jaar Groepsgroote: max. 16 personen.
Kleding/schoenen: zorg voor warme binnenkleding (wol, polyester of fleece; vermijd katoen of jeans), wind- en waterdichte broek en jack met capuchon, goede wandelschoenen, handschoenen en een muts. Aansprakelijkheid/disclaimer: voor aanvang van de wandelreis dien je een verklaring te tekenen waarin je risico-aansprakelijkheid aanvaardt voor ongelukken die aan je eigen gedrag te wijten zijn.Webwinkel: BBI-Travel
 
Prijs: € 1543.00
 

©2024 De beste deals op Bestevakantiedeals.nl | Privacy statement